Tvrtka EPA d.o.o. za intelektualne usluge osnovana je u srpnju 2004.g. s ciljem pružanja usluga s područja informatike, prvenstveno dizajn i izrada poslovnih aplikacija.

Osnivač je Siniša Jalušić koji je 1993. g. diplomirao na smjeru računarske tehnike Elektrotehničkog fakulteta u Zagrebu.

Naziv tvrtke su inicijali djece osnivača.

U samim počecima tvrtka nastavlja djelatnost koju je osnivač utemeljio kao voditelj odjela razvoja softvera u bivšoj tvrtki MICROSTAR d.o.o. (rujan 1992. – svibanj 2004.)

Nove poslovne aplikacije, poglavito za knjigovodstvene servise, razvijaju se od 2004.g. u suradnji s revizorskom tvrtkom KOREKON d.o.o. iz Čakovca. Tvrtka KOREKON d.o.o., koja je na tržištu od 1994.g., od 2004.g. koristi se novorazvijenim aplikacijama, te svojim klijentima sugerira korištenje istih tih poslovnih aplikacija.

Tijekom 2007. godine, na zajedničkom projektu u industriji plastičnih proizvoda u Kotoribi, započinje suradnja s tvrtkom INFO-FAR d.o.o. iz Čakovca. Uz korištenje još suvremenijih tehnologija razvijena je jedinstvena aplikacija koja pokriva jako puno područja poslovanja; od trgovina, preko ugostitelja do proizvođačkih tvrtki. Ta poslovna aplikacija, pod komercijalnim nazivom CONFORTO, razvija se intenzivno i dan danas i predstavlja okosnicu rada i poslovanja obiju tvrtki EPA d.o.o. i INFO-FAR d.o.o.

CONFORTO je desktop aplikacija čija baza podataka može biti smještena na cloudu i time biti dostupna svuda gdje postoji Internet. Ovo je bila velika prekretnica u povezivanju fizički odvojenih poslovnih jedinica nekog subjekta.

Zahvaljujući kvaliteti aplikacija i porastu broja zadovoljnih klijenata, te suvremenoj cloud tehnologiji tržište postavlja nove zahtjeve koji nadilaze isključivo informatičke usluge. Stoga osnivači EPA d.o.o. Siniša Jalušić i INFO-FAR d.o.o. Daniel Janković tijekom 2016.g. pokreću novu djelatnost informatičko-računovodstveno-knjigovodstvenog servisa ponajprije za postojeće korisnike poslovnih aplikacija, a s vremenom i za nove. Ta se djelatnost izdvaja u zasebnu tvrtku PRIORA d.o.o.